Novopečeni A repreznetativac Bosne i Hercegovine Zoran Kvržić optimističan je pred sutrašnji duel protiv Litvanije. Kvržić je u intervjuu za "Novilist.hr" kazao kako protiv Litvanije očekuje pobjedu i ovjeru puta za Brazil.

Jegulja po desnoj i lijevoj strani. Snalažljiv, za suparnike nepredvidljiva poteza u kaznenom prostoru, s naglašenim osjećajem za gol. Zoran Krvžić, pojačanje je u sastavu Rijeke. Dobre igre u HNL-u i Europskoj ligi nisu prošle nezapaženo niti u BiH. Izbornik Safet Sušić pozvao ga je u reprezentaciju »Zmajeva« za završne dvije utakmice kvalifikacija.

Protiv Lihtenštajna (4:1) igrao je od 60. minute, ušao umjesto Lulića. Slijedi nastup u Kaunasu. Sušićev pomoćnik je Borče Sredojević, bivši igrač Rijeke. Sredojević i Kvržič, prošlost i sadašnjoj europske Rijeke.

Ovo vam ovo nije bio debi u reprezentaciji BiH?

– Igrao sam jednom protiv Poljske u Turskoj, dobili smo 1:0. Izbornik je bio Musemić.

Ovo je povratak zahvaljujući Rijeci?

– Izborili smo Europsku ligu, to je bila i moja nova lansirna rampa. Puno europskih utakmica kvalitetne Rijeke, nema boljeg izloga za dokazivanje.

Vjerojatno ste jedini koji je za BiH igrao i futsal, mali nogomet, i ovaj pravi?

– Odustao sam od Svjetskog prvenstva 2009. godine u Češkoj jer sam odlučio igrati nogomet na zelenoj travi. Parket je nešto drugo. Bosna i Hercegovina je postigla četiri gola, dva Džeko, po jedan Ibišević i Misinović, kako igraju Zmajevi?

 – Najprije, atmosfera na stadionu bila je fenomenalna, nešto kao na Kantridi, sat i pol prije utakmice počelo je navijanje. Reprezentacija je to vrhunskih igrača, zadovoljstvo je igrati s takvim znalcima. Napali smo ih odmah, poveli, pa lako priveli utakmicu kraju. Ova selekcija BiH može igrati samo ofenzivno.

BiH i Grčka po 22 boda uoči posljednjih 90 minuta, treba vam pobjeda u Kaunasu?

– Grčka je svladala Slovačku poslije katastrofalne pogreške golmana. Vraćena lopta prošla mu je ispod noge. Idemo u Kaunas dovršiti posao, pobijediti i ukrcati se u avion za Brazil, na Svjetsko prvenstvo.

U razigravanju za Južnu Afriku (2010.) i Europsko prvenstvo 2012., BiH je oba puta izgubila od Portugala. Prilika je to za prvo veliko natjecanje u povijesti?

– Litva nam je jedinstvena prilika. Ako ne prođemo, u dodatnim kvalifikacijama sigurno nećemo dobiti lakšeg suparnika.

Prvi puta kod Sušića, usporedba s Kekom? – Razlikuju se u filozofiji. U reprezentaciji je atmosfera opuštenija. Kod Keka je željezna disciplina, kazao je Zoran Kvržić u razgovoru za "Novilist.hr".

(Reprezentacija.ba)