OkonÄana je sjednica Generalne skupÅ¡tine FIBA Europe, koja se protekla dva dana održavala u Minhenu. Izabran je novi predsjednik, rijeÄ je o legendi Å¡panske koÅ¡arke Jorgeu Garbajosi, saopÅ¡teno je iz KS BiH.

Eminentnom skupu, koji je okupio najvažnije ljude evropske košarke, prisustvovao je i Dalibor Miloš, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Prvi Äovjek KSBiH ovom prilikom je Äestitao Garbajosi na imenovanju, a takoÄ‘er se susreo sa izvrÅ¡nim direktorom FIBA Europe Kamilom Novakom te brojnim predstavnicima nacionalnih saveza.

“Dojam je da nas u vrhu kontinentalne koÅ¡arke puno viÅ¡e poznaju i cijene nego Å¡to mi sami sebe cijenimo. Kao primjer ovoga Å¡to govorim mogu izdvojiti razgovor sa glavnim tajnikom FIBA Andreasom Zagklisom. Biranim rijeÄima priÄa o nama. Gledao je utakmice naÅ¡eg prvaka Igokee u Ligi prvaka i bio impresioniran, posebno kapitenom ekipe. TakoÄ‘er, svima je u lijepom sjećanju ostala dobro organizirana sjednica Generalne skupÅ¡tine FIBA Europe, koja je održana u Sarajevu prije dvije godineâ€, kaže MiloÅ¡ za zvaniÄnu stranicu KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH.

Naglašava kako je u veoma ugodnom tonu prošao i dijalog s novim predsjednikom FIBA Europe.

“Ima velike planove. Rekao je kako nas planira uskoro obići. Moram reći i kako me je potpredsjednik KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza Poljske Grzegorz Bachanski dva puta pitao u kakvom sastavu dolazimo na pretkvalifikacijski turnir, koji se održava upravo u njegovoj zemlji. OÄito je da nas se boji. Samo sam mu rekao da ćemo doći i pobijeditiâ€, istiÄe Dalibor MiloÅ¡.

Tokom održavanja sjednice Generalne skupštine predsjednik UO KSBiH preuzeo je i nagradu za Raziju Mujanović, koju je tim menadžerica bh. ženske košarkaške reprezentacije dobila za rad u Odboru za žensku košarku FIBA.

Foto: KS BiH

(Reprezentacija.ba)