Rijeka i Dinamo večeras od 19,30 sati igraju derbi sezone u Hrvatskoj.

Treneru Dinama Sergeju Jakiroviću (47) je 1. maja preminula majka, a nekadašnji trener Zrinjskog je pred večerašnji dvoboj kazao da je želja njegove pokojne majke da sjedi na klupi u derbiju protiv Rijeke.

Hvala svima koji su izrazili saučešće i iskazali podršku. Odluka porodice je bila da nastavim raditi, da vodim utakmicu i to je bila i želja moje mame da sjedim na klupi protiv Rijeke. Nema što drugo nego nastaviti dalje, a mi ćemo svi čuvati uspomenu na nju”, kazao je Jakirović i osvrnuo se na meč sa Rijekom:

“Mislim da ne treba previše naglašavati kakva nas utakmica očekuje. Bit će to susret dvije dosad najbolje momčadi u prvenstvu. Dodatan dašak zanimljivosti daje i činjenica da smo u prošlom kolu preskočili Rijeku i da na tabeli imamo bod viška. Želimo odigrati hrabru utakmicu i napravit ćemo sve da osvojimo tri boda.”

Novinari su trenera Jakirovića upitali bi li prihvatio bod na Rujevici ukoliko bi ta ponuda stigla na stol u ovom trenutku.

“To je hipotetsko pitanje, ali mislim da sam u uvodu odgovorio na njega. Želimo odigrati dobru utakmicu i želimo pobijediti, što nam još nije pošlo za rukom ove sezone na Rujevici. Svjesni smo težine zadatka jer je Rijeka kod kuće jako nezgodna, ali ponavljam, naš jedini cilj je uzeti tri boda. E sad, ako se dogodi da osvojimo bod, nećemo biti nezadovoljni jer ćemo zadržati prvo mjesto.”

Jakirović je dobio pitanje i da li ga je iznenadio poraz Rijeke u prethodnom kolu od Lokomotive.

“Nije me iznenadio taj rezultat, Lokomotiva cijele sezone igra jako dobro protiv „velike četvorke“, kako nas vi mediji volite nazivati. Lokomotiva svima može napraviti probleme, bilo kod kuće ili u gostima. Iskoristili su loš dan Rijeke, koja je od 15 utakmica njih 13 pobijedila što je fenomenalan učinak.

Što se tiče psihologije i pripreme utakmice, ona je bila sasvim normalna i uobičajena, trenažni proces je bio dobar, puno smo pričali o svemu jer znamo kakva nas atmosfera čeka, ali bit ćemo spremni na sve.

Inače, Dinamo je lider u Hrvatskoj sa 72 boda, a druga Rijeka ima bod manje.

Do kraja sezone u HNL-u odigrat će se još četiri kola.

(Reprezentacija.ba)