Član stručnog štaba naše fudbalske selekcije Slaven Musa govorio je za zvaničnu stranicu FS BiH o predstojećim duelima Lige Nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

BiH u petak u Zenici dočekuje Crnu Goru u okviru petog kola grupe 3 UEA B Lige Nacija, a Musa ističe da je primarni cilj prvo mjesto u grupi.

“Imali smo jedan regeneracijski trenning i još tri puta ćemo trenirati do utakmice sa Crnom Gorom. Imamo određene probleme. Rade Krunić i Anel Ahmedhodžić su otpali zbog povreda. To je veliki hendikep za nas, ali ostali igrači mogu odgovoriti na zadatke koji se postave pred njih. Naš primarni cilj je da osvojimo prvo mjesto u grupi”, kazao je Musa i osvrnuo se na selekciju Crne Gore:

“Crna Gora je osvojila sedam bodova i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Čvrsta su i organizirana reprezentacija sa nekoliko odličnih pojedinaca. I oni imaju problema sa povredama. Nedostajat će im najbolji igrač Savić, ali očekujem čvrstu i dobru utakmicu sa obje strane. Nadam se da ćemo se mi na kraju radovati.”

BiH nakon četiri odigrana kola ima osam bodova i prva je na tabeli, a pomoćnik selektora Peteva je zadovoljan i bodovnim saldom i igrom našeg tima.

“Sigurno da možemo biti zadovoljni bodovnim saldom, ali i igrom u četiri utakmice. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu i bili sve bolji. Znamo da je taj junski period neugodan, ali igrači su odreagirali na najbolji mogući način. Atmosfera je dobra i nadam se da će se to zadržati to do narednih utakmica.”

(Reprezentacija.ba)