KoÅ¡arkaÅ¡i BiH danas od 14,30 sati u Kolnu igraju meÄ prvog kola grupe B Eurobasketa protiv selekcije MaÄ‘arske.

Bit će ovo vjerovatno i najvažnija utakmica za našu reprezentaciju u grupi, s obzirom da su preostali protivnici izuzetno jaki.

Osim MaÄ‘arske, u naÅ¡oj grupi se nalaze Francuska, Slovenija, NjemaÄka i Litvanija.

S obzirom da će BiH sve utakmice igrati u Kolnu, oÄekuje se veliki broj bh. navijaÄa koji će sigurno pružati ogromnu podrÅ¡ku najboljim bh. koÅ¡arkaÅ¡ima.

ÄŒlan struÄnog Å¡taba selekcije BiH Gordan Firić kaže da su bh. koÅ¡arkaÅ¡i fiziÄki i psiholoÅ¡ki spremni za ovaj duel.

Nismo imali puno prijateljskih utakmica prije tih utakmica, ali zaista smo veoma loÅ¡e igrali protiv Crne Gore. Poslije smo imali zaista sjajnu utakmicu protiv Francuske i stigli smo ovdje puni samopouzdanja. TeÅ¡ko je uvijek igrati tu prvu utakmicu na velikom takmiÄenju, ali spremni smo i fiziÄki i psiholoÅ¡ki za ovaj meÄ“, rekao je Firić i dodao:

“Grupa je teÅ¡ka, imamo tu tri tima koja su u top 5 u Evropi, ali za nas je najvažniji meÄ s MaÄ‘arskom. Želimo prvenstvo otvoriti velikom pobjedom i onda odigrati preostale Äetiri utakmice i vidjeti koliko možemoâ€, dodao je Firić.

BiH je prema kladionicama favorit danas. Kladionica Meridianbet daje kvotu 1.45 na trijumf BiH u regularnih 40 minuta igre. Ostale kvote sa ovog meÄa možete vidjeti ovdje.

Kapiten Miralem Halilović oÄekuje težak duel protiv MaÄ‘ara, ali smatra da su njegovi saigraÄi i on spremni da se bore na Eurobasketu.

“Iznenadili su me sjajnim utakmicama protiv Litvanije i ÄŒeÅ¡ke. Pobijedili su ÄŒeÅ¡ku u gostima i stvarno su me iznenadili jer nisam znao da su tako na visokom nivou. Gledali smo i snimke utakmica i vidjeli da igraju organizirano. Biće to teÅ¡ka utakmica, ali spremni smo da se borimo i poÄnemo Eurobasket pobjedom.”

Podsjećanja radi, plasman u narednu fazu izborit će Äetiri najbolja tima iz grupe.

Duel BiH – MaÄ‘arska direktno prenosi kanal Sport Klub.

(Reprezentacija.ba)