Pred nama je peto kolo grupne faze Europa Lige, koje donosi nove nastupe naših reprezentativaca.

U grupi A Roma našeg Edina Džeke je dva kola prije kraja osigurala plasman u narednu rundu, a večeras će u Rimu ugostiti švicarski Young Boys. Edin Džeko će najvjerovatnije početi susret sa klupe za rezervne igrače, s obzirom da Roma u nedjelju ima važan susret u Seriji A protiv Sassuola. Utakmica počinje u 21,00 sati.

“Moramo se vratiti na pravi put nakon teškog poraza od Napolija” najavio je utakmicu trener Rome Paolo Fonseca.

Roma je favorit, ali uz prilično veliku kvotu. Kladionica Mozzart za pobjedu Rome nudi kvotu 2.10, a za pobjedu Cluja 3.50.

Drugi susret ove grupe donosi duel rumunskog Cluja i CSKA iz Sofije. Za ekipu Cluja od prve minute najavljen je desni bočni Mateo Sušić. Utakmica počinje u 21,00 sati.

Sead Kolašinac se oporavio od korona virusa i trebao bi igrati u startnoj postavi Arsenala protiv bečkog Rapida.

U redovima austrijskog predstavnika nastupit će i povremeni bh. reprezentativac Srđan Grahovac.

Arsenal je već obezbijedio nastup u 1/16 finala, dok se za drugo mjesto bore Rapid i norveški Molde. Utakmica počinje u 21,00 sati.

Arsenal je favorit u ovom meču. Kladionica Mozzart na pobjedu Arsenala nudi kvotu 1.55, a na pobjedu Rapida 6.00.

Standard našeg Gojka Cimirota gostuje u Glasgowu ekipi Rangersa. Standard ima samo tri boda nakon četiri odigrana kola i večeras jednostavno mora dobiti kako bi ostao u igri za jednu od prve dvije pozicije. Utakmica počinje u 21,00 sati.

Stjepan Lončar i Luka Menalo sa Rijekom imaju izuzetno težak zadatak u gostima protiv Real Sociedada. Rijeka je dva kola prije kraja izgubila sve šanse da se plasira u 1/16 finala, a Sociedad je večeras apsolutni favorit u ovom susretu.

Lončar je u grupnoj fazi igrao sve četiri utakmice za Rijeku, dok je Menalo nastupio u dva susreta. Utakmica se igra od 21,00 sati.

AEK našeg Anela Šabanadžovića će u Atini dočekati portugalsku Bragu. Grčki tim mora pobijediti kako bi imao teoretske šanse za drugu poziciju.

Šabanadžović je dobio šansu za igru u dvije utakmice grupne faze i večeras je u konkurenciji za spomenuti meč. Utakmica se igra od 18,55 sati.

U grupi H tri ekipe se bore za plasman u narednu fazu, a Milan našeg Radeta Krunića je drugi na tabeli i samo pobjeda dolazi u obzir protiv škotskog Celtica. Krunić je u prvom susretu ove dvije momčadi u Glasgowu zabio gol te bi večeras mogao ponovo zaigrati od prve minute za Milan.

Milan bi u slučaju pobjede kolo prije kraja mogao osigurati jednu od prve dvije pozicije na tabeli i plasman u 1/16 finala. Utakmica počinje u 18,55 sati.

Milan je favorit. Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.30, a na pobjedu Celtica kvotu 9.00.

(Reprezentacija.ba)