Golman:

Bojan Pavlović (Borac)

Borac je u Banjoj Luci savladao 2:0 ekipu Tuzle, a pitanje je kako bi se meč završio da Bojan Pavlović na samom startu utakmice nije odbranio penal Ubiparipu. Pavlović je sjajno intervenisao i spriječio goste da povedu u ovom duelu. Do kraja meča uspio je sačuvati svoju mrežu.

Odbrana:

Slaviša Radović (Velež)

Radović je odigrao svih 90 minuta u trijumfu Veleža nad Mladosti u Doboju kod Kaknja. Lijevi bočni je i u ovoj utakmici pokazao da će biti veliko pojačanje za tim iz Mostara u odbrani. Slaviši je ovo bio četvrti nastup u ovoj sezoni.

Ivan Šubert (Radnik)

Radnik je razbio Olimpik u Bijeljini sa 4:0, a kompletan susret na poziciji stopera odigrao je Ivan Šubert. Pouzdani defanzivac je obavio svoj posao kako treba i protivnički ofanzivci se nisu mnogo naigrali. Ivan je u tekućoj sezoni igrao sve mečeve za Radnik.

Igor Makitan (Krupa)

Krupa je senzacionalno savladala Želju na Grbavici sa 1:0. Odličnih 90 minuta na terenu proveo je Igor Makitan. Stoper Krupe je postigao pobjedonosni gol i bio je najzaslužniji za veliku pobjedu svoje ekipe.

Kerim Palić (Krupa)

Palić je odigrao veoma dobru utakmicu protiv Želje na desnom beku. Defanzivno je obavio gotovo sve što se od njega tražilo i opravdao povjerenje trenera Velimira Stojnića. Krupa je kao gost slavila 1:0 na Grbavici.

Vezni red:

Vladan Danilović (Borac)

Danilović je protiv Tuzle zabio novi gol u dresu Borca. Borac je pobijedio rezultatom 2:0, a Vladan je postigao vodeći gol. Bio je to treći gol ove sezone za A reprezentativca BiH, koji će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Portugalu.

Aleksandar Pejović (Sarajevo)

Sarajevo je dolaskom Aleksandra Pejovića podiglo svoju igru na jedan viši nivo. Iskusni veznjak je odigrao tri utakmice za Bordo tim i ubilježio tri asistencije. Bio je asistent i u gostujćoj pobjedi Sarajeva nad Slobodom (3:2).

Samir Radovac (Velež)

Velež je ostvari prvu gostujuću pobjedu i to protiv Mladosti. Gol za tri boda postigao je Samir Radovac u 76. minuti meča. Radovcu je to bio prvi gol u novoj sezoni za Velež.

Napad:

Matthias Fanimo (Sarajevo)

Engleski internacionalac je briljirao u duelu Slobode i Sarajeva (2:3). Brzonogi Fanimo je zabio dva gola, a oba puta je naprosto “promiješao” igrače Slobode i matirao nemoćnog Golubovića. Ove sezone je dao tri gola u svim takmičenjima i jednom asistirao.

Vladimir Bradonjić (Radnik)

Mladi bh. reprezentativac postigao je dva gola za Radnik protiv Olimpika. Radnik je trijumfovao sa 4:0, a Bradonjić je bio jedan od najzaslužnijih za ubjedljivu pobjedi ekipe iz Bijeljine.

Dženis Beganović (Sloboda)

Bivši igrač Želje je protiv Sarajeva zabio vjerovatno i najljepši gol osmog kola. Beganović je sa 30-ak metara fantastično pogodio, ali to nije bilo dovoljno da Sloboda osvoji bodove protiv Sarajeva (2:3).

(Reprezentacija.ba)