Desni bočni naše fudbalske selekcije Mensur Mujdža uvijek je pružao maksimum igrajući za A tim BiH. Mada u posljednje vrijeme nastupa malo ili ga nema u dresu bundesligaša Freiburga, spreman je za kvalifikacioni okršaj protiv Andore u borbi za plasman na EP u Francuskoj, piše “Oslobođenje”.

Podsjetimo, Andora je fenjeraš grupe B bez bodova u četiri utakmice i negativnom gol-razlikom 2:17.

– Ovo je utakmica u kojoj definitivno moramo pobijediti. Neće biti lako. Mislim da se niko od nas neće opustiti, s obzirom na to da igramo na strani. Vidjeli smo kako Andora igra. Neće biti jednostavno probiti njegov odbrambeni bedem, smatra Mujdža.

U četiri duela kvalifikacija za Euro, Zmajevi su kao gosti remizirali protiv Velsa 0:0 i sa Belgijom 1:1 na domaćem terenu, dok su poraženi od Kipra 1:2 kod kuće i Izraela 0:3 na gostovanju.

– Bez obzira na loš start u dosadašnje četiri utakmice, idemo na pobjede u svakom narednom meču. Ovim se nije promijenila naša pozicija. Činjenica je da imamo nešto veći pritisak. Nakon meča sa Andorom, očekuju nas i utakmice kod kuće koje bismo trebali odigrati što bolje protiv direktnih rivala za Euro.

Mujdža je rekao da bi bilo dobro da bh. selekcija rano postigne gol pošto će se rival sigurno umjeriti na odbranu svog gola od početka.

– Ne smijemo ipak bezglavo jurišati. Potrebno je pametno graditi napade. Andora je dosta agresivna, neugodna i stoji na svojoj polovini terena. Bitno je iskoristiti svaku šansu u početnoj fazi i zabiti gol. Obično je najteže igrati utakmice koje važe unaprijed dobijenim jer favorit što je sada naš tim mora biti oprezan kako ne bi kiksao.

U prvom kolu Andora je izgubila od Velsa 1:2 na svom terenu.

– Svi smo igrali mečeve u kojima smo favoriti. Vjerujem da nećemo potcijeniti protivnika i ući ćemo u utakmicu kao da je Brazil na drugoj strani, oprezan je Mujdža.

(Reprezentacija.ba)