BosanskohercegovaÄki koÅ¡arkaÅ¡ki trener Ozren Selesković dobio je Äast da u Istanbulu bude na Äelu struÄnog Å¡taba UBA Exposure game koji se održava od 10. do 24. januara u Istanbulu.

Radi se o cjelokupnom nadzoru i rukovoÄ‘enju svim aspektima priprema grupe igraÄa iz viÅ¡e zemalja (Sjedinjenje AmeriÄke Države, Brazil, Srbija, Nigerija…), koji su u potrazi za novim angažmanom.

Selesković prvi Äovjek “ABC koÅ¡arkaÅ¡ke akademije u Tuzli”, inaÄe zaslužan za otkrivanje Jusufa Nurkića, ali i uspjeÅ¡an trener u mnogobrojnim bh. klubovima i mladim selekcijama, otkriva plan rada grupe kojom rukovodi.

– Radimo sa grupom igraÄa sa kojom ćemo trenirati svakodnevno i sa kojom imamo cilj Å¡to bolje ih pripremiti za napore i izazove na elitnom nivou koji ih oÄekuju u nastavku sezone. U 14 dana priprema imaćemo nekoliko jakih provjera, meÄ‘u kojima najjaÄu protiv prvoligaÅ¡a Istanbula BB koji vodi naÅ¡ bivÅ¡i selektor DraÅ¡ko Prodanović. – rekao je Ozren Selesković.

Obzirom da se radi o grupi igraÄa koja će u nastavku sezone igrati za najbolje europske klubove, organizatori niÅ¡ta ne prepuÅ¡taju sluÄaju i uslovi za rad na “UBA Exposure game” su na najviÅ¡em mogućem nivou.

(Reprezentacija.ba)