Amerikanac DJ Cooper ponovo je napustio pripreme koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine, javja “Klix.ba”.

DJ Cooper je meÄ‘u koÅ¡arkaÅ¡ke Zmajeve doveden kao zamjena za Zacka Wrighta na poziciji playmakera. MeÄ‘utim, nakon Å¡to je prije nekoliko dana nenajavljeno napustio pripreme najboljih bh. koÅ¡arkaÅ¡a u Sarajevu i otiÅ¡ao kod porodice u SAD, ovaj graditelj igre grÄkog PAOK-a odluÄio se vratiti i ponovo se staviti na raspolaganje selektoru DuÅ¡ku Ivanoviću.

Kako je potvrÄ‘eno za “Klix” u KoÅ¡arkaÅ¡kom savezu BiH, Cooper je definitivno otpao sa spiska Ivanovića. Ovaj put se radi o povredi pete. Kako su nam rekli u KS BiH, on je već jutros otputovao u Sjedinjene AmeriÄke Države.

Sreća u nesreći je ta Å¡to Vijeće ministara BiH joÅ¡ uvijek nije razmatralo zahtjev Coopera za dodjelu bh. pasoÅ¡a te je mjesto naturalizovanog igraÄa ostalo upražnjeno.

Iz Saveza najavljuju potragu za novim playmakerom reprezentacije. Odigrao je DJ Cooper nekoliko minuta u bh. dresu u utakmici protiv Bjelorusije. MeÄ‘utim, nije uspio pokazati niÅ¡ta od onog zbog Äega je doveden u reprezentaciju.

Ukoliko brzo ne pronaÄ‘u zamjenu, Ivanović će se morati najviÅ¡e oslanjati na Muhameda PaÅ¡alića i Nemanju Gordića koji su u protekle dvije pripremne utakmice protiv Bjelorusije i Italije pokazali da se itekako na njih može raÄunati.

(Reprezentacija.ba)