Defanzivac Sampdorije dobio poziv Baždarevića

Italijanska Sampodria je danas potvrdila da je Daniel Pavlović (28) dobio poziv selektora Mehmeda Baždarevića za naredne susrete reprezentacije BiH protiv Gibraltara u Zenici (kvalifikacije) te Albanije u Elbasanu (prijateljski meč).

Pavlović je rođen u Rorschachu u Švicarskoj, ali su njegovi roditelji porijeklom iz Prijedora.

Daniel igra na poziciji lijevog beka, a karijeru jepočeo u drugom timu Freiburga 2006. godine. Potom je prešao u Schaffhausen gdje je igrao dvije godine, a jednu godinu proveo je i u redovima Kaiserslauterna.

Najveći trag ostavio je svakako u Grasshopperu, za koji je u periodu od 2010. do 2016. godine odigrao 144 utakmice.

Prošlu sezonu bio je posuđen Frosinoneu, za koji je na na 22 nastupa bio asistent u šest navrata.

U momčad Sampdorije je stigao u julu 2016. godine i odigrao sedam susreta, a većinu utakmica je propustio zbog povrede.

Foto: Sampdoria.it

Daniel je za omladinske selekcije Švicarske odigrao 32 susreta i postigao dva gola.

Novi bh. reprezentativac je u decembru 2016. godine stekao pravo nastupa za seniorski tim BiH, a u oktobru je u ekskluzivnom razgovoru za portal Reprezentacija.ba govorio o eventualnom pozivu u A selekciju.

“U kontaktu sam s Baždarevićem. Razgovarali smo u nekoliko navrata putem telefona. Pitao me kakva je moja situacija i jesam li zainteresovan da igram za Bosnu i Hercegovinu. Odgovorio sam potvrdno, jer bi to bi bila čast za mene”, kazao je Pavlović u oktobru 2016. godine za portal Reprezentacija.ba.

Također, Pavlović je prokomentarisao i o konkurentima u reprezentaciji na svojoj poziciji, Seadu Kolašincu i Senadu Luliću.

“Senad i Sead su odlični igrači, koji igraju u dobrim klubovima. Neko drugi ipak treba odlučiti da li sam bolji od njih”, istako je Pavlović, koji nekoliko naših igrača i lično poznaje:

“S Izetom Hajrovićem sam igrao u Grasshopperu. Također znam i Lulića, koji je isto nastupao u Švicarskoj. Prošle godine smo igrali međusobno i popričali smo nakon utakmice. Osim toga, dobro poznajem čitav tim, jer su to igrači koji igraju u velikim i jakim ligama”.

Pavlović će priliku za debitantski nastup u A timu BiH imati protiv Gibraltara 25. marta u Zenici.

(Reprezentacija.ba)