Iz dana u dan popravlja se zdravstveno stanje naših povrijeđenih Zmajeva.

Ermin Bičakčić koji se oporavlja od najteže povrede, povrede ligamenta u skočnom zglobu, danas je trenirao odvojeno od ekipe.

Bičakčić je radio sa loptom, mijenjao pravac i ritma trčanja, tako da se može reći da njegov oporavak napreduje odlično, ali kako saznajemo Safet Sušić je odlučio da ga poštedi utakmica protiv Obale Slonovače i Meksika, te bi on prvi nastup trebao imati protiv Santosa u Brazilu.

Odvojeno od tima je trenirao i Senad Lulić čiji se trening sveo na trčanje sa promjenom pravca i ritma kretanja. Nije još poznato da li će Lulić biti spreman za utakmicu protiv Obale Slonovače, no sigurno je da Safet Sušić ima dilemu, da li je bolje zbog uigravanja taktike forsirati Lulićev povratak, ili je bolje ne rizikovati, obzirom da se radi o sigurnom kandidatu za prvi tim koji će igrati protiv Argentine.

Trening je prije vremena završio i Miralem Pjanić kojemu je zavojem umotano koljeno na koje je stavljen led. Saznajemo da se radi o čistoj predostrožnosti, te da će fudbaler Rome biti spreman već za sutrašnji trening.

(Reprezentacija.ba)