Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (30) danas je u Sarajevu proslavio prvi rođendan svoje kćerke Une.

U društvu svoje supruge Amre, najpopularniji bh. fudbaler za svoju je porodicu i prijatelje organizovao privatnu zabavu u sarajevskom klubu Aquarius.

Na zabavnom panelu malena Una objasnila je svim gostima kako najviše voli svoju cuclu, sestru Sofiju, te cukicu Smokija, da su joj najdraža hrana piletina, hljeb i jogurt, da je teška 11 kg, visoka 83 cm i da ima pet zubića, kao i da su joj najdraže igrače lutka i lopta.

Gosti su na zabavu stigli iz cijele Europe, a zabavi su prisustvovali i naši nekadašnji reprezentativci sa porodicama – Zvjezdan Misimović, Zlatan Muslimović i Senijad Ibričić.

Štefanija i Zvjezdan Misimović su se prisjetili kao da je jučer bilo kada se Edin Džeko danas već davne 2008. godine u Wolfsburgu kao mladić u njihovom domu igrao sa najstarijim Zvjezdanovim sinom Lukom. Danas Misimovići imaju tri sina, a i sam Edin je otac.

Dernek je došao do vrhunca kada je prisutne goste odlučio zabaviti popularni sarajevski umjetnik i DJ Mahir Beathouse.

Edin Džeko će morati odmah nazad u Rim, jer već u nedjelju u 12,30 sati Roma gostuje Crotoneu u okviru 24. kola Serije A.


(Reprezentacija.ba)