Pape stao u odbranu Edina Džeke

Naš bivši selektor Safet Sušić (61) prokomentarisao je utakmicu Grčka – Bosna i Hercegovina. Safet Sušić smatra kako su utakmicu prelomili izlasci Emira Spahića i Edina Džeke.

“Teško se ponekad kontrolisati. Istina je, nije lijepo ispalo, ali vjerujem da nije imao loše namjere. Mislim da je izlazak Spahića i Džeke utjecao na konačan rezultat, jer kada ostaneš bez dva ključna igrača u toku utakmice, teško je smiriti ekipu. Vidjelo se da smo na kraju imali straha u igri. Često se desi da ekipa primi go u zadnjim trenucima, nama se nažalost to sinoć desilo. Mislim da smo opet u dobroj situaciji, ni bod iz Grčke nije loš rezultat”, izjavio je za Source Safet Sušić.

Opet, sigurno je da bi utakmica imala drugačiji ishod, da smo makar iskoristili jednu od brojnih prilika koje smo imali i dotukli Grke na vrijeme.

“Protiv jedne reprezentacije kakva je Grčka nije lako stvoriti veliki broj prilika, a mi smo ih zaista stvorili mnogo. Treba nekad imati i sreće. Vejrujem da smo bolji od Grka, to smo sinoć i dokazali. Belgija je favorit u grupi, ali smatram da i dalje imamo velike šanse za drugo mjesto u grupi, jer u mnogome još uvijek ovisimo sami o sebi”, riječi su Sušića.

U utakmici se moglo vidjeti veliko zalaganje svih igrača. Mate Jajalo je odigrao sjajnu partiju na poziciji zadnjeg veznog igrača. Riječi hvale za njegovu igru imao je i nekadašnji selektor.

“Primjetio da je riječ o kvalitetnom igraču još dok je nastupao za FK Sarajevo. Jak na lopti i u duelima, mislim da je pravo otkrovljenje u reprezentaciji. Još kada se vrati Bešić, imat ćemo zaista dobru konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog igrača, koja u današnjem modernom fudbalu igra bitnu ulogu u ekipi”, zaključio je za kraj razgovora za Source Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)