Bajević u Grčkoj 

Legendarni “Princ sa Neretve” Duško Bajević je svoj nogometni hljeb dugo vremena zarađivao u Grčkoj, zemlji u kojoj naša reprezentacija igra svoju četvrtu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, piše Dnevni Avaz.

Bajević je dao svoje mišljenje o predstojećoj utakmici, koju je okarakterisao veoma važnom za našu selekciju, ali i naglasio da je Grčka izuzetno težak protivnik, posebno na svom terenu.

– Bit će to teška utakmica. Smatram da obje reprezentacije imaju svojih šansi u tom susretu. Ne bih da komentarišem kako trebamo da igramo tu utakmicu, ali svakako da imamo šanse – kazao je Bajević na početku razgovora za Dnevni Avaz.

Kako je naš sagovornik naglasio, reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala vrlo dobro početak kvalifikacija, ako se izuzme visok poraz od Belgije.

– Belgija je najjača u našoj grupi, međutim poraz od Crvenih đavola je bio visok. Kada su u pitanju susreti protiv Kipra i Estonije, tu smo prikazali sjajan fudbal – kazao je Bajević.

Kao i ostatak navijača BiH, tako i Bajevića raduje dobra forma naših igrača u svojim klubovima.

– Igraju odlično u posljednje vrijeme, što je izuzetno bitno. Međutim, to ništa neće značiti ako se ta forma iz klupskog dresa ne prenese na reprezentativni. Nama treba da naši najbolji igrači odigraju za reprezentaciju kada je to najpotrebnije. Ne treba samo izdvajati Džeku, Pjanića, Ibiševića, već cijeli tim treba da igra na vrhunskom nivou kako bi se ostvario dobar rezultat protiv Grčke. Oni jesu nezgodan tim, ali sve je moguće – rekao je Bajević.

Za kraj razgovora Bajević je rekao da nas u nedjelju očekuje mnogo teža utakmica od one u Zenici kada smo slavili rezultatom 3:1.

– Grčka je selekcija koja igra tvrd fudbal. Iako smo ih pobijedili prije dvije godine lagano, sada će to biti mnogo teže – kazao je Bajević za Dnevni Avaz.

(Reprezentacija.ba)