Haris Tabaković (29) igra sezonu karijere. Zbirno je zabio čak 26 golova, od toga 24 za Herthu u kojoj je od prošlog ljeta.

Berlinski klub navodno će pokušati zadržati sve igrače, ali gledajući na njihovu raniju transfer politiku teško da će zaustaviti Tabakovića.

Kako prenosi Kicker u Herthi su odredili i cijenu za našeg reprezentativca.

“Tabaković mislim da ne želi da ide, ali ako neko ima ponudu od 30 miliona eura možemo razgovarati” rekao je trener Herthe Pal Dardai.

Hertha neće u Bundesligu, ali Tabaković bi mogao. Klub je “lagan” na prodaji igrača, pa su samo ove sezone prodali devet igrača. Lukebakio je otišao u Sevillu za 10 miliona eura, a ono zanimljivije u Bundesligu su prodavali u Frankfurt, Mainz i Union Berlin. Bili su to transferi od oko 4 miliona eura u prosjeku.

Nema skauta ili agenta koji u ovom trenutku nema zahtjev da nađe nekom klubu napadača. Oni su vruća roba i za Tabakovića će sigurno biti interesa. Harisa je Hertha platila 500.000 eura i sigurno neće čekati da “zatrokira” pa da rade izlazni transfer. On bi mogao biti jedan od boljih poslova za klub u ovoj godini.

U Bundesligu bi, a da ne mijenja klub, trebao da ide Nikola Vasilj sa St. Pauli, a možda i Dennis Hadžikadunić sa HSV.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16