Trener Juventusa smatra da je sudija neopravdano poništio gol bh. reprezentativcu

Lider italijanske Serie A Juventus sinoć je na stadionu San Siro poražen minimalnim rezultatom 1:0 od rivalske ekipe Milana, a trener “stare dame” Allegri izjavio je kako je tužan zbog poraza, ali da je to pravo lice fudbala koji donosi i dobra i loša iskustva, javlja Anadolu Agency (AA).

– Naravno da nam je žao što smo iz Milana došli poraženi, ali to ne smije uticati na nas. Moramo se sabrati i početi spremati za novi meč – kazao je Allegri nakon sinoćnjeg derbija.

Ističući kako svojoj ekipi ne može reći da je igrala loše, Allegri je kazao da je Milan slavio pobjedu zahvaljujući dobroj igri i bravurama mladih zvijezda Manuela Locatelija koji je postigao gol odluke i odličnim nastupom Milanovog golmana Gianluigija Donnarumme.

– Pokušali smo vršiti pritisak na zadnju liniju Milana i mislim da smo tu bili dobri, a i fizički smo dobro izgledali. Naravno, ono što nismo uspjeli je postići gol. Milan je imao dva šuta na naš gol i postigao je gol. Tako je to u fudbalu, nekada uspijete, a nekada ne – kazao je Allegri.

Međutim, ponajviše komentara nakon sinoćnjeg derbija u Italiji vezano je za gol koji je postigao bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić iz slobodnjaka sa velike udaljenosti, a arbitar Nicola Rizzoli dosudio nepostojeći ofsajd i poništio gol nakon dužih konsultacija sa pomoćnicima na terenu.

Allegri je kazao da ne želi da bavi tim slučajem koji je završio kako je završio, iako je u momentu poništenja gola veoma burno protestirao na sudijsku odluku.

– Smatramo da je gol bio regularan i da je trebao biti priznat. Šteta je što nije tako jer se činilo da neko vrijeme niko nije znao šta se dešava. Međutim, sada nema smisla vraćati se i komentirati to. Moramo se fokusirati na naredne mečeve i pobjednički duh – zaključio je Allegri.

(Reprezentacija.ba)