Bh. igrači daju loš primjer i ugrožavaju sigurnost u saobraćaju

Internetom vlada izuzetno opasna navika u vrijeme kada se Bosna i Hercegovina trese nakon sumanute pogibije dvije djevojke koje su u centru Sarajeva pregažene automobilom tokom prelaska pješačkog prelaza na zeleno svjetlo. 

Naime, poznate ličnosti tokom vožnje konstantno koriste mobitele kako bi slikali popularne “selfije” ili kako bi jednostavno snimali vožnju dok u pozadini svira njihova omiljena pjesma.

Osim što samim držanjem mobitela u ruci ne mogu biti potpuno skoncentrisani na vožnju, dodatno fotografisanje i snimanje, te gledanje u kameru telefona, od vozača i automobila pravi nekontrolisanu “bombu na cesti”.

Ovom opasnom trendu priključili su se i pojedini naši fudbalski reprezentativci koji svakodnevno na svojim Instagram profilima postavljaju upravo ovakve snimke, čak i pri velikim brzinama.

Uzme li se u obzir da naše reprezentativce putem interneta prate stotine hiljada mladih osoba, ovakvo njihovo ponašanje još je i opasnije, s obzirom da će se mnogi mladi povesti njihovim primjerom i sutra ugroziti nečije živote.

Mobitel i vožnja – sigurna formula za tragediju.

(Reprezentacija.ba)