Spahić najavljuje utakmicu protiv Grčke

Nakon što je bio jedan od tragičara poraza u Briselu od Belgije, nespretno postigavši autogol Emir Spahić (36), bivši kapiten reprezentacije BiH bio je na visini zadatka protiv Kipra na Bilinom polju komandujući našom odbranom, piše Bportal.ba.

– Belgija nije slučajno druga reprezentacija svijeta. Bili su oslabljeni, ali to nam nije nimalo pomoglo. Naprotiv, bilo je samo otežavajuća okolnost. Više bih volio da su igrali u najjačem sastavu, jer znam kako je kad se ‘rezerve’ bore za startnu postavu. Uvijek više grizu i opasniji su od onih ‘sigurnih’ u ekipi. Protiv Kipra znali smo također da neće biti lako, ali najvažnije je da smo slavili. Kipar nije nimalo naivan protivnik. Znali su po šta su došli i bilo je teško probiti njihov bunker. Srećom, Edin je pogodio na vrijeme i utakmica je krenula tokom koji smo priželjkivali – kaže Spahić.

Novi veliki ispit za BiH na rasporedu je za mjesec dana, koji bi uveliko mogao odrediti dalju sudbinu kvalifikacija.

– Grčka je veliki test. Igraju čvrsto i ne primaju mnogo golova. Njemački trener Michael Skibbe usadio im je disciplinu. Da je odličan stručnjak pričao mi je i Sergej Barbarez, jer su sarađivali u Hamburgu. Neće nam biti nimalo lako, ali idemo u Atinu da se ‘pobijemo’, pa šta bude – kazao je Spahić, prenosi Bportal.ba.

(Reprezentacija.ba)