Bešić se oporavlja u porodičnom ambijentu

Fudbaler Evertona i bh. reprezentativac Muhamed Bešić (24) u društvu supruge i kćerke se oporavlja od povrede i operacije.

Podsjećamo, Bešić se početkom augusta ove godine povrijedio na prijateljskom susretu protiv Manchester Uniteda odigranom u čast Waynea Rooneya. Pet dana poslije je uspješno operisan.

Prve prognoze su govorile kako će Bešić zbog povrede i operacije sa terena odsustvovati šest mjeseci, nakon čega su stigle nešto optimističnije pretpostavke koje govore o četiri mjeseca oporavka.

Koliko god se bude oporavljao najveću podršku će mu pružati supruga i kćerka.

Na terenu uvijek ratoborni i neumorni Muhamed u privatnom životu izgleda potpuno drugačije, posebno u društvu svojih dama, uz koje ne može sakriti osmijeh.

Muhamed Bešić iza sebe ima 26 odigranih utakmica za fudbalsku reprezentaciju BiH, te deset mečeva za U21 BiH, za koju je zabio i dva gola.

U Everton je stigao nakon sjajnih nastupa za BiH na Svjetskom prvenstvu. Safet Sušić ga je u reprezentaciju priključio praktično iz sjene, te je nekoliko sedmica nakon igara u prosječnoj mađarskoj ligi uspješno čuvao najboljeg fudbalera svijeta Lea Messija.

Everton ga je nakon tih igara platio mađarskom Ferencvarošu oko pet miliona eura.

(Reprezentacija.ba)