Allegri zadovoljan igrama bh. reprezentativca

Nakon sinoćnjeg remija Juventusa i Espanyola (2:2) u prijateljskoj utakmici, trener Stare dame za našeg Pjanića je imao samo riječi hvale te ga izdvojio i kao jednog od najboljih pojedinaca na meču. 

Prema riječima talijanskog stručnjaka, bh. reprezentativac ima sve predispozicije da postane ne samo jedan od najboljih igrača u redovima Juventusa, nego jedan od najboljih na svijetu.

– Mislim da će Pjanić sasvim sigurno postati jedan od najboljih igrača na svijetu na toj poziciji. Prošle godine je na ovoj poziciji igrao Hernanes i dobro se snašao. Mislim da će i Pjaniću uloga koju je ranije imao Andrea Pirlo odlično stajati. Odličan je i u defanzivi i mislim da će se dobro snaći na nešto drugačijoj poziciji od one koju je imao u Romi. – kazao je Allegri.

Osim Pjanića, najskuplje pojačanje Juventusa, Argentinac Gonzalo Higuain također je utakmicu počeo od prve minute te unatoč višku kilograma, pružio solidnu partiju.

Miralem Pjanić jučer je odigrao svih 90 minuta susreta što je jedan od pokazatelja da bi već ove sezone uz Dybalu i Higuaina mogao biti glavni igrač tima iz Torina.

(Reprezentacija.ba)