Zaostala utakmica 1. HNL-a

U zaostaloj utakmici 1. HNL-a koja zbog obaveza timova u Evropi nije odigrana u okviru 2. kola, Dinamo je na Poljudu sa 4:0 deklasirao ekipu Hajduka te tako pokazao da su još uvijek najbolji tim u Hrvatskoj. 

Na prvi pogodak u Splitu čekalo se do sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Tada je u 46. minuti susreta za vodstvo gostiju pogodio mladi Marko Rog.

Na 2:0 u 57. minuti povisio je Junior Fernandes. Sjajnu formu svojim drugim pogotkom na meču a trećim za Dinamo potvrdio je Rog samo tri minute nakon Fernandesovog pogotka. Tada je mladi napadač sa nekih 30 metara fantastično pogodio iz slobodnog udarca.

Konačnih 4:0 postavio je upravo Junior Fernandes svojim drugim golom na utakmici.

Bh. reprezentativci Tino Sven Sušić i Zvonimir Kožulj odigrali su svih 90 minuta susreta. Sušić je između ostalog u 74. minuti zaradio i javnu opomenu.

S druge strane, mladi Amer Gojak u igru je ušao u 62. minuti susreta dok napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine, Armin Hodžić večeras nije konkurisao za nastup.

Dinamo je nakon četiri odigrane utakmice sa deset osvojenih bodova prvi na tabeli, dok je Hajduk sa bodom manje treći.

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

(Reprezentacija.ba)