Intervju za Sky Sports

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić jedan je od nekolicine velikih pojačanja Juventusa ovog ljeta. Odlični veznjak danas je intervjuu za Sky govorio o novoj sredini, saigračima te ciljevima Stare dame u novoj sezoni, prenosi Klix.ba.

Pjanić je već na početku intervjua istakao da se slaže i dobro razumije sa saigračima, posebno s napadačem Paulom Dybalom.

“Dobro se razumijem sa Paulom. On unaprijed ‘čita’ moja dodavanja i veoma je lako igrati s nekim kao što je on. Svi naši napadači su veoma snažni, tako da trener Max Allegri baš i nema lagan izbor. Trudit ću se da im šaljem dobre lopte, jer ih oni znaju iskoristiti”, izjavio je Pjanić.

Pjani je već godinama jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca, ali u Juventusu. za razliku od Rome, konkurencija je velika.

“To uopće nije takmičenje, najvažnije je da onaj ko ih bude izvodio bude uvjeren da može pogoditi. Meni je najvažnije da tim pobjeđuje, ali i ja želim postići mnogo golova iz slobodnih udaraca”, rekao je bh. veznjak.

Govorio je i o ciljevima aktuelnog prvaka u novoj sezoni.

“Juventus je napravio dobru ekipu, već su imali odličan tim koji je osvojio titulu pet godina zaredom. Cilj kluba je da i dalje pobjeđuje i napreduje. I ove sezone imamo snažnu ekipu, ali to moramo pokazati na terenu. Na raspolaganju sam saigračima jer želim da nastavimo pobjeđivati. Igrao sam na različitim pozicijama. Cilj je i da u Ligi prvaka odemo što dalje, Juventus je pokazao da je na nivou najjačih evropskih ekipa. Za sada samo razmišljamo o grupnoj fazi”, kazao je Pjanić.

Odlazak Paula Pogbe je velik gubitak za Juventus.

“Paul je napravio velike stvari ovdje, ostavio je lijepe uspomene. Nekad dođe vrijeme kada igrač shvati da mu je potrebna promjena, tako da Pogbi želimo sreću”, jasan je bio Pjanić.

Njega između ostalog očekuje i povratak na Olimpico gdje će igrati protiv svog bivšeg kluba Rome.

“Očekujem težak meč protiv jake ekipe, koju izvrsno vodi trener Luciano Spalletti. Proveo sam predivnih pet godina u Rimu i svakako će ta utakmica biti posebna za mene. Sada ipak nosim drugi dres i dat ću sve od sebe da pobijedimo”, završio je Pjanić, kako prenosi Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)