Džumhur provociran sa tribina

Nakon ispadanja Mirze Bašića u 1. kolu teniskog turnira na Olimpijadi u Riju, od Igara se također oprostio i naš najbolji teniser Damir Džumhur.

On je sinoć poražen od 65. tenisera ATP liste, Izraelca Dudija Sele sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Nakon veoma lošeg početka meča, Damir je u jednom periodu uspio pronaći svoju igru, no na kraju je ipak poražen u oba seta rezultatom 6:4, 6:4.

Džumhur je u jednom trenutku prekinuo meč i tražio od sudije da sa tribina odstrani navijače koji su ga vrijeđali. Nakon što je to sudija odbio, Džumhur je sam poručio pojedincima sa tribina da ga više ne vrijeđaju, jer će doći do fizičkog obračuna, nakon čega se je na tribinu sa navijačima ušao i Damirov otac kako bi zaštitio sina od provokacija.

Ako je vjerovati audio zapisu Damir je kasnije sudiji objasnio da je vrijeđan na religijskoj osnovi, te da ga je to uvrijedilo, iako on ne pripada toj relgiji, zato što u Bosni i Hercegovini žive ljudi te religije.

Meč je trajao sat vremena i 29 minuta, a Sela će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz duela Samuel Groth – David Goffin.

Dudi Sela (65. ATP) – Damir Džumhur (76. ATP) 2:0 (6:4, 6:4).

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

(Reprezentacija.ba)