Bh. selekcija zaustavljena u 1/4 finalu SP-a

Fudbalska reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine je svoj nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu završila na osmom mjestu.

Svjetsko prvenstvo za beskućnike je ove godine održano u Škotskoj gdje su naši reprezentativci zaustavljeni u četvrtini finala, a potom poraženi i u razigravanjima za plasman od petog do osmog mjesta.

Prvo mjesto na SP je pripalo selekciji Meksika.

MFS-EMMAUS kao nosilac projekta reprezentacije beskućnika BiH, kroz pet godina njegovog postojanja i realizacije, svjedoči da je i sport jedan od načina kojim se može donijeti dobro čovjeku i tako pozitivnijim graditi njegov svijet.

Dokaz za to je i podrška koju su sve ove godine projektu pružali različiti partneri, donatori i prijatelji kao što su Federalno ministarstvo kulture i sporta, načelnik Gračanice Nusret Helić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, Nogometni/Fudbalski savez BiH, Apoteke PZU LA VITA iz Gračanice, Udruženje Pomozi.ba iz Sarajeva, Eurovez d.o.o. iz Tešnja, Remont-Zanat d.o.o. iz Doboj Istoka, i Oaza iz Tešnja, a podrška je došla i od golmana reprezentacije BiH Asmira Begovića.

Naredno Svjetsko prvenstvo će biti održano u norveškom Oslu.

(Reprezentacija.ba)