Amasadorica BiH u Japanu poželila sreću reprezentaciji BiH

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Japanu, Anesa Kundurović, poželila je jučer dobrodošlicu u Japan i sreću na Kirin Kupu fudbalskih reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

Kundurović je prije utakmice zajedno sa delegacijama Fudbalskih saveza Japana i Bosne i Hercegovine u društvu kapitena Harisa Medunjanina na travnjaku stadiona u Nagoyi pozdravila sve reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Ambasadorica BiH ranije je u Tokiju organizovala ručak dobrodošlice japanskom selektoru Vahidu Halilhodžiću na kojemu je prisustvovala i japanska princeza Takamado, koja je počasni predsjednik Fudbalskog saveza Japana (JFA), kao i predsjednik JFA Kaniya Daini, te Halilhodžićevi pomoćnici Jacky Bonnevay i Cyryl Moine.

vahid halilhodzic anesa kundurovic

Ambasadorica Kundurović u društvu japanske princeze Takamado i bh. trenera Vahida Halilhodžića

Osim činjenice da je Japan jedan od najvećih donatora postratnoj Bosni i Hercegovini, ove dvije države tradicionalno povezuje fudbal.

Prisjetićemo se, fudbalsku reprezentaciju Japana prije Vahida Halilhodžića je vodio još jedan Bosanac i Hercegovac, legendarni Ivica Osim koji je na mjestu selektora japanske reprezentacije radio od 2006. do 2007. godine.

(Reprezentacija.ba)