Medunjanin o protekloj sezoni

Maccabi Tel Aviv za kojeg nastupa naš reprezentativac Haris Medunjanin (31) bio je blizu osvajanja dvostruke krune u Izraelu, ali na kraju su ostali bez trofeja.

Tim iz Tel Aviva je sezonu u izraelskom šampionatu završio na drugom mjestu sa dva boda manje za šampionom Hapoel Beer Sheva, a u okviru finala Kupa Izraela poražen je od Maccabija iz Haife sa 1:0.

Naš reprezentativac je u redove Maccabija iz Tel Aviva stigao u januaru ove godine sa ciljem da se domogne titule, no nije uspio u tome.

“Igrali smo veoma dobro, posebno u završnici takmičenja. Protiv svake ekipe smo stvorili bar pet ili šest šansi. Nažalost većinu svojih prilika nismo iskoristili, ali takav je fudbal”, poručio je razočarani Medunjanin i dodao:

“Ekipu Maccabija iz Haife smo tri dana ranije deklasirali sa 6:0, a oni su nas u finalu porazili. Bilo smo bolji na terenu i dominirali, no postigli su gol i tako nas ostavili bez trofeja. Sada imamo dvije sedmice da sve zaboravimo, a zatim se okrenemo nastupima na europskoj sceni. Vjerujem da možemo izboriti grupnu fazu Europa Lige.”

(Reprezentacija.ba)