Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo su u finalu pobijedile bijeljinski Radnik rezultatom 6:0

Finalni susret Kupa BiH za žene odigran je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a ekipa SFK 2000 Sarajevo pobijedila je bijeljinski Radnik Bumerang sa 6:0, javlja Fudbalski savez BiH.

Tim iz Sarajeva do prednosti je došao već u 4. minuti. Nakon šuta Armise Kuč sa ivice šesnaesterca, golman Radnika Danica Spasojević odbila je loptu u polje do Alise Spahić kojoj nije bilo teško da zatrese mrežu.

Četiri minute poslije Selma Kapetanović postiže pogodak za 2:0.

Dobru priliku u 24. minuti propustila je Aida Hadžić kada je nakon kornera, koji je izvela Amira Spahić, pogodila prečku.

Treći pogodak postigla je Azra Numanović glavom nakon ubačaja Armise Kuč.

Mogla je i Kuč u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena da se upiše u listu strijelaca, ali je lopta nakon njenog šuta završila na prečki Radnikovog gola.

Četvrti minut nastavka donio je novi pogodak u mreži Radnika. Alisa Spahić je petom proigrala Selmu Kapetanović koja izlazi sama pred Danicu Spasojević i pogađa za 4:0.

U 60. minuti nakon asistencije Jasne Đoković gol za 5:0 postiže Armisa Kuč. Ista igračica postigla je i šesti pogodak za SFK 2000 u 84. minuti kada je predriblala Danicu Spasojević i poslala loptu u mrežu Radnika.

Nakon utakmice trener pobjedničkog tima Samira Hurem je izjavila: „Čestitam igračicama. Igrale su lijepo i publika je imala šta da vidi. Trofeji su nam cilj svake godine. Radimo kvalitetno i to se isplati. Ostaje nam da se spremimo za evropske utakmice.“

Trener Radnika Dagan Jevtić čestitao je Sarajkama na uspjehu i rekao: „Ekipa SFK 2000 je opravdala ulogu favorita. Najorganizovaniji su klub u državi i zasluženo su došle do trofeja. Nama je čast što smo se plasirali u samu završnicu takmičenja.“

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika, a pehare i medalje igračicama uručili su generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima Elmir Pilav.

SFK 2000 Sarajevo-Radnik Bumerang 6:0 (3:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Tanja Račić (Banja Luka).

Sudije asistenti: Jovanka Višekruna (Banja Luka), Vedrana Kovačević (Čelinac).

4. sudija: Rajka Vuković (Novi Grad).

Delegat: Igor Portner (Sarajevo).

Posmatrač suđenja: Nenad Šukurma (Brod).

Golovi: 1:0 Alisa Spahić (4. minuta), 2:0 Selma Kapetanović (8. minuta), 3:0 Azra Numanović (43. minuta), 4:0 Selma Kapetanović (49. minuta), 5:0 Armisa Kuč (60. minuta), 6:0 Armisa Kuč (84. minuta).

Žuti kartoni: Vesna Njeguš (Radnik).

SFK 2000 Sarajevo: Doris Bačić, Alma Jašarević (57. Alma Kamerić), Melisa Hasanbegović, Jasna Đoković, Amira Spahić (71. Šejla Selimović), Armisa Kuč, Alisa Spahić, Selma Kapetanović, Azra Numanović, Aida Hadžić, Nikolina Dijaković (67. Zerina Piskić). Trener: Samira Hurem.

Radnik Bumerang: Danica Spasojević, Dragica Nikolić, Valentina Šakotić, Nikolina Milović, Ljubica Jović, Vesna Njeguš (84. Ružica Milošević), Jelena Milović (89. Vera Pušković), Dragana Stokanović, Anja Stević, Milica Jović, Vukica Mićanović (25. Milana Jović). Trener: Dragan Jevtić.

(Reprezentacija.ba)