Baždarević savjetuje Pjanića

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić (26) sve je bliži odlasku iz Rome, posebno nakon današnje informacije od strane italijanskih medija da je Juventus aktivirao otkupnu klauzulu za dovođenje Pjanića.

Selektor Mehmed Baždarević smatra da je sada pravo vrijeme da Pjanić napusti tim iz Rima ukoliko želi da napravi iskorak u svojoj karijeri.

“Sigurno je da on ima plan svoje karijere. Ima dvije, odnosno tri opcije. Ukoliko želi cijeli život ostati u Romi, onda neće biti ništa od odlaska. Pitanje je da li se rimski klub može upustiti u borbu sa Juventusom ili Realom oko njegovih papira. Ako Pjanić zaista želi otići i napraviti iskorak u karijeri, onda je sada pravo vrijeme da to uradi. Prelazak u klub koji je krema evropskog fudbala, koji je iznad Rome, bio bi dodatni stimulans, a dobio bi novu energiju za nove izazove”, izjavio je Baždarević u izjavu za Faktor.ba, te dodao kako postoji i treća opcija:

“Ukoliko se Roma želi upustiti u borbu za titulu sa Juventusom, morat će angažovati dva kvalitetna pojačanja, koji bi uz Pjanića i Džeku bili prevaga. Tek tada bi bili konkurentni ostalim ekipama.”

Ekipa Rome večeras gostuje kod Milana, a utakmica počinje od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)