Nekadašnji omladinski reprezentativac Danske Dario Dumić će u budućnosti igrati za BiH

Fudbaler holandskog NEC Nijmegena i bivši omladinski reprezentativac Danske Dario Dumić (24) u budućnosti će nastupati za Bosnu i Hercegovinu, saznaje Reprezentacija.ba portal.

Dumić (visok 193 cm) je odlučio da nastupa za naš nacionalni tim, a postupak promjene sportskog državljanstva je u toku.

Dario, koji je rođen 30. januara 1992. godine u Sarajevu i igra na poziciji stopera, nastupio je u 37 mečeva za omladinske selekcije Danske i postigao četiri gola.

Budući bh. reprezentativac karijeru je počeo u Himmelev – Veddelev (Danska), zatim je prešao u Hvidovre, a 2008. godine potpisao je za engleski Norwich.

Od 2010. godine je bio igrač  najpoznatijeg danskog kluba Brondbyja, gdje je prošle sezone igrao u tandemu sa nekadašnjim igračem Liverpoola Danielom Aggerom.

Dumić je u januaru 2016. godine iz Brondbyja prešao u holandski NEC Nijmegen.

U dresu NEC-a se odmah ustalio u početnoj postavi te odigrao 16 utakmica i postigao jedan pogodak u holandskom šampionatu.

Spomenimo i da je selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević prošle godine razgovarao sa Dumićem o mogućem nastupu za BiH, a Dario je pozitivno odgovorio

Rođeni Sarajlija je prije nekoliko mjeseci izjavio da je davno odlučio da će igrati za BiH te da se nada da će dočekati priliku da zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

(Reprezentacija.ba)