Pjanić oduševljen Tottijem

Roma je sinoć nakon preokreta stigla do pobjede nad Torinom rezultatom 3:2, a glavni akter preokreta bio je Francesco Totti koji je ušao u igru u 86. minuti i za tri minute postigao dva gola.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić je pohvalio legendu Rome nakon susreta.

“To je bila nevjerovatna noć za njega i za nas. Završili smo je na najljepši mogući način”, izjavio je Pjanić za zvaničnu radio stanicu Rome i dodao:

“Ono što je uradio Totti i što radi u posljednjih nekoliko utakmica je zaista magično. Teško je da će se ponoviti takvo nešto. Ovo što se događa je nevjerovatno”.

Pjanić već pet sezona igra u timu Rome, te je govorio o svom iskustvu sa Tottijem.

“Sinoć je bila njegova noć. To je fantastična priča, jednostavno Totti je Roma. Drago mi je zbog njega i nadam se da će se pojedine nesuglasice riješiti što je prije moguće, na najbolji mogući način. Naučio sam mnogo od Tottija i postali smo dobri prijatelji.

Naredni meč: Roma – Napoli

Momčad Rome u ponedjeljak igra svoju najvažniju utakmicu do kraja sezone kada dočekuje drugoplasirani Napoli. Biće ovo direktna borba za drugo mjesto na tabeli.

“Mi vjerujemo da možemo doći do drugog mjesta. Unijeli smo dozu straha zbog dva prethodna remija, ali veoma je važno da smo protiv Torina upisali tri boda. U fudbalu se nikad ne zna, sve je moguće. Imam malih problema sa povredom, ali mislim da ću biti spreman za meč protiv Napolija.”

Roma se četiri kola prije kraja šampionata nalazi na trećem mjestu sa pet bodova manje od drugoplasiranog Napolija.

Eventualnom pobjedom u narednom meču protiv svog rivala, rimska momčad bi povećala šanse da se domogne direktnog plasmana u Ligu Šampiona naredne sezone.

(Reprezentacija.ba)