Begović sretan zbog povjerenja trenera i kluba

Asmir Begović jučer je nakon četiri mjeseca pauze ponovo branio za Chelsea.

Njegov klub jučer je poražen na gostovanju kod Swansea rezultatom 1:0, a u pomenutom meču naš golman Asmir Begović branio je svih 90 minuta.

Belgijski golman Curtouis odlučio je napustiti Chelsea, pa će Begović do kraja sezone čuvati mrežu “plavaca”.

– Čvrst rezultat jučer, ali bilo je jako lijepo biti na terenu ponovo. Za igrača je važno da zna da je u planu trenera i kluba. – poručio je Asmir Begović.

Begović je u Engleskoj stekao veliku popularnost, a transferom u Chelsea postao je i planetarno popularan. Tome su pomogle i igre u dresu Bosne i Hercegovine, posebno na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Potvrda njegove popularnosti je i brojka od 200.000 pratioca koliko ima na svojoj stranici na Instagramu.

– Hvala što ste mi pomogli da ostvarim brojku od 200.000 pratilaca na Instagramu. Stvarno cijenim vašu pomoć. Ostanite uz mene i pratite nova unapređenja na mojoj stranici. – poručio je Begović.

Za razliku od mnogih javnih ličnosti kojima internet profile vode PR menadžeri, Begović voli direktnu komunikaciju sa navijačima, te najčešće sam uređuje i objavljuje internet sadržaje.

Navijači ga jako vole i poštuju jer je Asmir Begović pravi primjer fudbalskog džentlmena i porodičnog čovjeka, koji je bez skandala i isključivo svojom kvalitetom i radom ostvario najviše ciljeve koje jedan fudbaler može ostvariti.

(Reprezetacija.ba)