Asmir Suljić (32) više nije igrač mostarskog Veleža.

Velež je na zvaničnoj stranici objavio saopštenje u kojem se navodi da je sporazumno raskinut ugovor sa sada već bivšim igračem.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa Asmirom Suljićem.

U profesionalnoj i prijateljskoj komunikaciji, uvažavajući interese fudbalera, ali i interese Fudbalskog kluba Velež u tekućoj takmičarskoj sezoni, donesen je zajednički zaključak u vidu realizacije sporazumnog prekida saradnje sa našim dosadašnjim ofanzivnim fudbalerom Asmirom Suljićem.

Asmir Suljić rođen je 11. septembra 1991. godine u Srebrenici. Svoju fudbalsku karijeru započeo je u omladinskim kategorijama FK Butmir, nakon čega prelazi u redove FK Sarajevo.

Kvalitetne igre u Bordo dresu ekipe sa stadiona Asim Ferhatović – Hase donose mu transfer u inostranstvo, tačnije mađarski Ujpest FC gdje ostaje naredne dvije godine te uspijeva osvojiti trofej Kupa ove zemlje.

Nakon Ujpesta nastupao je još za Videoton(Fehervar FC) gdje nastavlja sa uspjesima osvojivši šampionsku titulu. Nakon perioda u Mađarskoj odlazi u Olimpiju iz Ljubljane, a potom poljski Zaglebie Lubin, te izraelski Maccabi Petah Tikva.

Članom Fudbalskog kluba Velež postaje u septembru 2023. godine kada, nakon osvojenog Kupa sa kazastanskom ekipom Tobol Kostanty, oblači dres mostarskih Rođenih. Od tada je u crvenom dresu upisao 31 nastup, postigavši 3 gola uz 2 uspješne asistencije.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje našem Asmiru na profesionalnom odnosu prema Crvenom dresu na i van terena, te doprinosu ostvarenim rezultatima i upućuje mu najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere.

Hvala Asmire i sretno“, navodi se na zvaničnoj stranici FK Velež.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16