Nakon što je predsjednik Veleža, Senad Kevelj, saopštio da Dean Klafurić više nije trener Rođenih, prvi čovjek kluba govorio o razlozima i narednim koracima.

“Jutros me zvao njegov agent i tu mi saopštio da on više nije emocionalno spreman voditi FK Velež. Da budem jasan, on je emotivno prazan, ne osjeća da bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža. Naravno da je to svima bio šok i neobična situacija, jedno veliko iznenađenje, a naravno da je Velež ozbiljan klub koji ima sve strukture koje treba da ima ozbiljan klub tako da ni ova vijest neće ostaviti posljedice u radu Veleža i to ja odgovorno tvrdim.

Imamo dobre rezultate, osvojili smo treće mjesto, sve zacrtane ciljeve stavljene pred Klafurića su i ostvareni i zaista tu pripadaju sve čestitke i treneru i igračima. Moram naglasiti da je Uprava obezbijedila sve neophodne uslove da se to i ostvari. Ništa nije bilo da je trener tražio, a da Uprava nije ispoštovala, nijedan jedini zahtjev, a kamoli šta ozbiljnije, od priprema u Turskoj 15 dana, priprema u Hrvatskoj u Metkoviću.

Trudili smo se da sve ispoštujemo i trenera i sve igrače što se na kraju vidjelo i na rezultatu. Od danas će ekipu narednih par treninga voditi prvi pomoćnik Samir Merzić i naš trener Avdo Kalajdžić. Ovo nije ostavka samo njegova nego i njegovih pomoćnika koji su napustili Velež, i sa njima ćemo napraviti sporazumni raskid.

Čuo sam se sa članovima Uprave, iskomunicirali smo novonastalu situaciju i zajednički stav je da niko ko ne može dati 101 posto Veležu, nema potrebe da bude ovdje. Ako je to stav takav Deana Klafurića, možemo mu poželjeti sretan put i nastavak uspješne trenerske karijere u što ne sumnjamo. Donijeli smo odluku da sporazumni raskid koji je ponuđen od njegovog agenta bude prihvaćen.

Ja sam dobio prvu informaciju jutros u 10:00 sati da bi ona bila potvrđena poslijepodne od trenera. Ja sam imao finalnu informaciju u 15:00 sati, a evo vidite koliko je sada sati. Ništa mi ne pada na pamet, ni meni ni kolegama iz Uprave, ali ono što obećavam jeste da ćemo dovesti ozbiljnijeg trenera, no nećemo ostati u bezizlaznoj situaciji. Imamo sve što treba i svi tu su plaćeni i to ozbiljno pa nema nijednog razloga da mi ovaj ozbiljan problem ne prevaziđemo”, kazao je Kevelj.

(Reprezentacija.ba)