Već smo navikli na oštre, ali iskrene, komentare Radeta Bogdanovića, bivšeg fudbalera i trenutno analitičara na RTS-u.

Bogdanović je sinoć nakon meča ponovo prozvao selektora Stojkovića, ali i čelnike FS Srbije.

“Nahvalio se kao i svih ovih godina. Problem je što je samoljubiv, sujetan i nije objektivan. Zasmetala mi je njegova sujeta.

Ima milion i po eura godišnju platu i on priča da je neko očekivao da nas udaraju kao vreću. Novinari ništa ne smiju da te pitaju, dali su ti da se digneš iznad tima, dali su ti platu, dali su ti da se digneš iznad FSS i onda kažeš ovako nešto”, kazao je Bogdanović o Piksiju.

“Sad mislim kako smo otjerali Baneta Ivanovića s mjesta kapitena i izbacili ga iz reprezentacije. Sad gledam Dušana Tadića. Bolje da se penzionisao kao gospodin nakon Katara nego da ga fudbalski siluju. Pozdravi se sutra u 11 u Minhenu i da se raziđete. Ne postoji reprezentacija koja je maltetrirala kapitena kao mi.

Što se tiče naše grupe dosta je bilo kalkulacija. Dosta lošeg fudbala. Što se tiče naše selekcije, odbrana je bila granitna, može da se nosi s ozbiljnim igračima. Bili smo tako blizu, a tako daleko. To je nešto najgore što može da se desi. To boli. Imali smo svoje probleme u timu, ekipa nije uigrana. Danci nisu ništa specijalno, mada su mudri.

Mislim da je vrijeme da u novu kući fudbala trebaju ući novi ljudi. Država ulaže novac, samo sklonite one koji ničemu ne služe. Nećete u novu kuću ući sa starim četkama za WC. Predsjednik Saveza nam ima 78 godina”, rekao je Rade Bogdanović.