FK Sarajevo danas je održao press konferenciju povodom početka priprema i predstavljanja novog trenera, Zorana Zekića.

Zekić je odmah kazao kako on neće dovoditi, pregovarati sa igračima nego će to raditi v.d. direktora Matthias Leterme.

“Nekako su stvari išle dosta brzo, kako smo se Matthias i ja čuli. Znamo da nemamo dosta vremena, dosta turbulentno razdoblje je iza nas. Prva utakmica je za tri sedmice.

Moram reći u startu, što se tiče igračkog kadra, jedini isključivi čovjek koji će to obavljati je direktor Matthias, ja sam samo razgovarao o profilima igrača i onome što bi trebalo da budemo bolji i okomitiji. Što se tiče razgovora sa menadžerima, nemam ovlasti, niti želje, niti volje.

Danas sam obavio razgovore sa direktorom Akademije, u kojem ćemo smjeru ići što se tiče mladih igrača. Hvala svima koji su mi poželjeli dobrodošlicu. Svjestan sam težine ovog kluba i da možda već sad imam opoziciju ovdje.

Nije to specifično samo za Sarajevo, imam već 15-tak godina iskustva, mogu odgovoriti samo radom i obećati da će naša ekipa biti motivisana svaki trening. Nadam se da će pokazati kvalitetu. Za neke stvari treba više vremena, ali sam svjestan da niko neće imati previše strpljenja. Nekakve demagogije i obećanja vjerovatno ste se već naslušali.

Pratio sam dosta bosansku ligu. imam prijatelje koji su tu radili. Imam dosta informacija. Najbolje čovjek može vidjeti kroz prvu ruku. Mi ne trebamo previše razmišljati o protivnicima, da ne budemo sami sebi najveći protivnici.

Što se tiče igrača na posudbi, direktor i ja to polako prolazimo, neki igrači su već vračeni. Malo je vremena, tu sam tri dana, već tri dana intenzivnih razgovora, puno stvari za rješavanje. Neki igrači su posuđeni do januara, pa ćemo vidjeti kakva je mogućnost njihovog povratka”, kazao je Zekić.

Sarajevo je danas saznalo i pet potencijalnih protivnika u prvom pretkolu.

(Reprezentaciaja.ba)