Željezničar je na društvenim mrežama objavio sjajan video uz opis “Možete li pogoditi našeg putnika” i najavio dolazak novog trenera Denisa Ćorića (46).

Naime, na početku videa je članak pod naslovom “Povratak na stari kolosijek”, a nakon toga slijedi kupovina autobuske karte koja kao polazište ima Mostar, a kao odredište Sarajevo mijenja Posušje gdje je Ćorić imao posljednji posao.

Povratna karta se mijenja u jednosmjernu, a onda se mijenja i datum sa 11. na 12. juni kada će novi trener Želje biti zvanično predstavljen.

Na kraju ostali su upražnjeni podaci putnika, ali svima je jasno da je to Denis Ćorić koji će sutra biti imenovan za novog trenera tima sa Grbavice.

Podsjetimo, bivši bh. reprezentativac Elvir Rahimić jučer je zvanično predstavljen kao novi sportski direktor FK Željezničar.

Sigurno da sam sretan što sam tu, što sam u Želji, jednom velikom klubu, kako u BiH, tako i u regionu. Presretan sam. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar posao. Prvo se moram upoznati sa radom u klubu, organizacijom u klubu.

To će biti osnov, stabilizacija kluba je osnov našeg rada i da vidimo gdje možemo napredovati i kako napraviti dobar odnos sa Savezom i drugim klubovima, da napravimo prijateljski odnos sa svima te da poboljšamo ono što je bilo loše“, kazao je Rahimić nakon potpisa ugovora.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16