Bivši omladinski reprezentativac BiH, Zinedin Mustedanagić (25), novi je fudbaler Borca, saznaje portal Reprezentacija.ba.

Banjalučani se od jučer nalaze na pripremama u Sloveniji na koje je novi šef struke Mladen Žižović poveo 22 fudbalera, a ubrzo će im se priključiti 25-godišnji igrač sredine terena Zinedin Mustedanagić.

Za Mustedanagića je ovo ujedno i povratak u bh. fudbal iz kojeg je otišao u ljeto 2021. godine kada je iz Sarajeva otišao u Albaniju, a pored Borca, šuškalo se kako se kako se za njegove usluge u proteklom periodu također interesovao i mostarski Velež.

Posljednji angažman Mustedanagić je imao u Vukovaru u čijem dresu je protekle sezone zabio 12 pogodaka u 30 utakmica.

Što se tiče Borca, jasno je kako crveno-plavi i u sljedećoj sezoni imaju najviše ciljeve, a vrlo brzo Banjalučane očekuju i izazovi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Mečevi ove faze takmičenja na rasporedu su 9. i 10., odnosno 16. i 17. jula.  

Mustedanagić je ponikao u Sparti Prag, a igrao je na posudbama u Dukli, Ruzemberoku i Budejewicama.

U Sarajevo je stigao u januaru 2020. godine, a Koševo je napustio na ljeto 2021. godine i otišao u albansku Vllazniu. Igrač Vukovara je od ljeta 2022. godine.

Za U21 reprezentaciju odigrao je 11 utakmica na kojima je postigao dva gola. Za U19 i U17 selekcije sakupio je više od 40 nastupa.

Njegova vrijednost procijenjena je na 800.000 eura.

(Reprezentacija.ba)