Dan nakon što je Reprezentacija.ba portal najavio da će Denis Ćorić (46) preuzeti FK Željezničar, bh. trener je napustio redove Posušja.

Bh. premijerligaš je na zvaničnoj stranici saopštio da je sporazumno raskinuo ugovor sa Ćorićem koji bi uskoro trebao biti predstavljen kao novi trener tima sa Grbavice.

“HŠK Posušje i trener Denis Ćorić dogovorili su sporazumni raskid ugovora, te će tako plavo-bijeli u novu sezonu ući s novim trenerom.

HŠK Posušje i trener Denis Ćorić dogovorili su sporazumni raskid ugovora, te će tako plavo-bijeli u novu sezonu ući s novim trenerom.

Denis Ćorić vođenje prve momčadi preuzeo je u zimskoj pauzi, naslijedivši prijašnjeg trenera Branka Karačića. Ovo je bio njegov drugi mandat na klupi Posušja, a u aktuelnoj sezoni ekipu je vodio u 18 službenih utakmica, te je pri tom upisao 10 pobjeda, četiri remija i četiri poraza.

Gospodinu Ćoriću želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere”, poručili su iz HŠK Posušje.

Inače, Ćorić je ranije u karijeri još jednom vodio Posušje, te GOŠK i privremeno Široki Brijeg u kojem je bio pomoćnik i trener mlađih selekcija.

Ukupno u trenerskoj karijeri ima 123 utakmice na kojima je ostvario 63 pobjede, 30 remija i 30 poraza.

Vlasnik je UEFA Pro licence.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16