Bivši bh. reprezentativac Elvir Rahimić (48) danas je imenovan za novog sportskog direktora FK Željezničar.

Rahimić je potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu, a nakon potpisa je govorio za zvaničnu stranicu tima sa Grbavice.

Sigurno da sam sretan što sam tu, što sam u Želji, jednom velikom klubu, kako u BiH, tako i u regionu. Presretan sam. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar posao“, kazao je Rahimić i dodao:

Prvo se moram upoznati sa radom u klubu, organizacijom u klubu. To će biti osnov, stabilizacija kluba je osnov našeg rada i da vidimo gdje možemo napredovati i kako napraviti dobar odnos sa Savezom i drugim klubovima, da napravimo prijateljski odnos sa svima te da poboljšamo ono što je bilo loše.

Novi sportski direktor Plavih je imao i poruku za navijače.

“Imamo veliku armiju navijača. Želim im sreću svima i svima nama te svi zajedno idemo do velikih pobjeda.”

Inače, Rahimić je rođen 4. aprila 1976. godine u Živinicama. U igračkoj karijeri nosio je dresove živiničkog Slavena, Bosne iz Visokog, slovenskog Interblocka, austrijskog Vorwatsa, Anzhija, te je punih 13 godina igrao za CSKA iz Moskve sa kojim je osvojio 17 trofeja.

Igračka je legenda ruskog velikana s kojim je podigao i trofej Kupa UEFA.

Nakon što je okačio kopačke o klin, ostao je u CSKA i od 2014. do 2022. godine je obnašao nekoliko funkcija u Akademiji CSKA Moskve.

Uporedo je tri godine bio pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH, te je dvije godine radio kao skaut za FS BiH. Rahimić je vlasnik UEFA Pro licence.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16