Nekadašnji reprezentativac BiH Mario Vrančić (34) nakon neočekivanog odlaska iz FK Sarajevo ima novi angažman i prema našim saznanjima u drugom timu bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta.

Kontaktirali smo Vrančića koji nam u ovom trenutku nije želio potvrditi informaciju a evo i sa kojim razlogom:

Izuzetno sam zadovoljan postignutim dogovorom, ali u ovom trenutku još ne mogu potvrditi o kojem je klubu riječ zbog povjerljivosti i pravog vremena za objavu. Karijeru ću nastaviti u Njemačkoj, ali u dvostrukoj ulozi. Osim igračke, angažman podrazumijeva i da istovremeno obavljam i poziciju pomoćnog trenera. To mi je bila želja, da osiguram nastavak svoje karijere u fudbalu i drago mi je da sam dobio priliku i to upravo u Njemačkoj. A o kojem je klubu riječ, znat će se uskoro“ , rekao je Mario za Reprezentacija.ba portal.

Treba podsjetiti da je Vrančić karijeru počeo u njemačkom Mainzu gdje je prošao omladinski pogon i debitovao za prvi tim pod palicom jednog od najboljih svjetskih trenera današnjice, Jurgena Kloppa. Igrajući za Mainz, Darmstadt i Paderborn ukupno je sakupio 159 nastupa u prvoj i drugoj Bundesligi postigavši 18 golova uz 24 asistencije.

Veliki trag ostavio je u engleskom Norwichu za koji je nastupao 4 godine. U Sarajevo je doveden kao veliko pojačanje i opravdao je ulogu pomogavši ekipi da se iz skoro nemoguće pozicije plasira u evropska takmičenja.

Vrančića smo pitali i da li prati dešavanja u njegovom prošlom klubu FK Sarajevo iz kojeg je otišao prilično neočekivano, početkom ove sezone.

“Pratim i moram reći da mi je zaista žao što je došlo do razlaza sa FK Sarajevo jer sam zaista uživao i u klubu i u gradu. Mislim da sam dao zaista svoj maksimum uvijek kada sam igrao i da sam ispunjavao sve zadatke koji su stavljeni ispred mene a posebno u vezi s dodatnim radom s mladim igračima kojima sam dosta pomagao.

Komunicirao sam i upravi da bih želio završiti igračku karijeru u Sarajevu i razgovarali smo o budućnosti u klubu – ili trenerskoj karijeri ili u menadžmentu. Siguran sam da bi moje iskustvo igranja na visokom nivou, rada s najboljim trenerima i kontakti u Evropi donijeli Sarajevu dobre stvari u budućnosti ali nekada ne ide kako je zacrtano“, govori nam Mario i nastavlja:

“Jednostavno novi stručni štab i sportski direktor koji su došli na početku sezone su imali dosta neprofesionalan odnos, ne samo prema meni već općenito u načinu rada i ja se nisam slagao sa takvim pristupom radu koji nisam vidio ni doživio nigdje tokom svoje karijere. Ipak, želim naglasiti da je predsjednik kluba g. Mirvić bio izuzetno korektan i napravili smo dogovor oko mog odlaska, a kako bi se ispoštovale želje novog stručnog štaba.

Nažalost, mislim da Sarajevo danas plaća cijenu tog pristupa i da bi uz dobrog i iskusnog trenera i bolju selekciju igrača mogli biti tim koji se bori ravnopravno za trofeje. Alibi ne postoji u velikim klubovima i to je jednostavno tako. Klubu, predsjedniku koji se nesebično zalaže i svim zaposlenicima kluba želim mnogo sreće u narednoj sezoni i budućnosti“, poručio je Vrančić.

(Reprezentacija.ba)