WU16 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Hadžićima odigrala utakmicu posljednjeg kola UEFA razvojnog turnira, u kojoj se sastala sa odgovarajućom selekcijom Ukrajine.

Golom u sudijskoj nadoknadi vremena, Ukrajina je pobijedila rezultatom 3:2. Za našu reprezentaciju Ana Jurić je postigla gol u 15. minuti, te Nađa Cerić koja je zatresla mrežu u 79. minuti.

Selektor Ivan Kvesić poslije ove reprezentativne akcije kaže:

„Konkurencija na turniru je bila vrlo jaka, što je pokazalo našim igračicama raznolikost stilova igre i nivoa protivničkih ekipa. Naš tim se uspješno nosio s tim izazovima, ali možemo još raditi na poboljšanju naših reakcija u stresnim situacijama tokom meča.

Ipak, čestitam svojim igračicama na prikazanoj igri, te stručnom štabu na odličnoj saradnji. Ukrajini čestitam na pobjedi koju zasluženo nosi, a mi se okrećemo našim idućim okupljanjima i pripremi za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Ligi A.“

Za Bosnu i Hercegovinu su igrale: Ariana Hafizović, Lucija Landeka (67. Marija Mihaela Maslać), Ana Dumančić, Ana Jurić, Emilia Halilhodžić (57. Hana Mešan), Tamara Vukelić (46. Petra Kurešević), Uma Hadžihajdarević (67. Nađa Cerić), Ivana Dumančić (46. Hana Karačić), Marija Maksimović (46. Amina Krpo), Ema Dervišević (67. Jelena Blagojević), Lamija Bjelica (83. Ana Daničić).

Bosna i Hercegovina je turnir završila na drugom mjestu sa 6 bodova iza Ukrajine koja je osvojila maksimalnih 9.

Danas se sastaju još Slovenija i Sjeverna Makedonija u susretu koji će odlučiti o trećeplasiranoj ekipi turnira.

(Reprezentacija.ba)