Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je prelazak iz Juventusa 2020. godine u Barcelonu bio greška.

Pjanić je tada za 60 miliona eura stigao u katalonski tim, ali se nije snašao baš najbolje i nakon dvije sezone je raskinuo ugovor te otišao u Emirate.

Da sam znao šta se dešava u Barceloni i kakva je finansijska kriza, nikada ne bih otišao tamo. Ipak, Barca je bila moj san i dugo me je željela. Međutim, tadašnji trener Ronald Koeman nije dorastao takvom poslu i takvom klubu”, kazao je Pjanić i otkrio za koje dvije stvari žali u klupskoj karijeri:

Prva je što nisam osvojio Ligu Šampiona sa Juventusom. Druga što nikada nisam zaigrao za Milan. To je fantastičan klub.”

Naš reprezentativac je istakao i da je imao ponude drugih klubova kada je iz Rome prešao u Juventus.

“Ostao sam u Rimu pet godina i ranije sam odbijao brojne ponude. Juventus me želio na kraju treće godine, ali sam odbio jer sam osjećao da moram nešto da dam Rimljanima. Nismo uspjeli i onda sam odlučio da probam nešto drugo. Znao sam da je to prava odluka. Tražio me i PSG i Napoli ali otišao sam u Juventus i ne kajem se. Međutim, Roma će uvijek ostati u mom srcu.”

Miralem je za Corriere govorio i o aktuelnom treneru Rome De Rossiju sa kojim je igrao svojevremeno, zatim treneru Juventusa Allegriju koji ga je trenirao dugi niz godina te sjajnom argentinskom ofanzivcu Dybali sa kojim je igrao u Juveu.

Inače, Pjanić je ove sezone odigrao 27 utakmica za Sharjah FC u Emiratima te osam puta asistirao.

Ugovor sa timom iz Emirata ima do kraja juna ove godine.

(Reprezentacija.ba)