Sergej Barbarez (52) je danas imenovan za novog selektora A reprezentacije BiH, dok će Emir Spahić (43) biti direktor svih reprezentacije.

Ova vijest je obradovala i naše košarkaške veličine – najbolju košarkaškicu BiH svih vremena Raziju Mujanović te aktuelne reprezentativce Jusufa Nurkića i Džanana Musu.

“Kao i za sve ‘kod nas’, na logične stvari moramo čekati bar 10 godina. Momci, sretno i i hrabro! Uz vas sam!”, poručila je Razija Mujanović.

Nurkić i Musa su na svojim profilima na Instagramu objavili zajedničku fotografiju Barbareza i Spahića iz reprezentativnog dresa.

Inače, Barbarez je danas potpisao četverogodišnji ugovor sa FS BiH i predvodit će naš nacionalni tim u narednom periodu.

“Velika stvar za mene. Nadam se da će biti za Savez i reprezentaciju. Dolazimo sa velikom željom i ponosom. Bilo bi nekorektno sa moje strane komentarisati neka dešavanja iz prošlosti. Imamo neku viziju. Slijedit ćemo naš put i budite uvjereni da ćemo raditi konkretno i korektno“, kazao je Barbarez nakon imenovanja.

Svoj komentar dao je i Emir Spahić.

Sve se nekako brzo dogodilo. Ja ću sebi uzeti malo vremena pa da na miru prokomentarišem novonastalu situaciju. Sigurno da ćemo ići planski i u dogovoru. Vidjet ćemo iz utakmice u utakmicu kako će izgledati. Nadam se da ćemo prvu godinu zgrabiti nešto bodova i pobjeda.

(Reprezentacija.ba)