Sarajevo će sutra u derbiju 27. kola Premijer lige BiH dočekati Borac, a utakmicu je najavio trener Sarajeva, Simon Rožman.

“Čeka nas dobra utakmica. Sve utakmice protiv njih su bile zanimljive i atraktivne, puno toga je bilo za vidjeti, uvijek su odlučivali sitni detalji. Pod suspenzijom su Radović i Čelik. Što se tiče Radovića, bilo je neopravdano sve što se pisalo o njemu, jer je on zlato za našu ekipu.

Dečko je karakteran. Sve je bilo iscenirano. Grube riječi su bile neopravdane, moja greška je što nisam iskomunicirao bolje. Svi ostali su zdravi, iako nisu svi na 100%. Imamo još vremena do utakmice da odaberemo onih deset.

Sedam utakmica do kraja, dosta toga za pokazati, vjerujem da možemo odigrati jedan dobar meč. Pozivam naše vjerne navijače, sa njima smo puno jači. Nadam se da će vrijeme biti tako da će se što više ljudi skupiti, pa da ih razveselimo sa dobrom igrom”, kazao je Rožman.

Znamo šta i kako igraju, na koji način se brane. Imaju dobru tranziciju, teško je probiti njihov niski blok, dobri su u prekidima. Pogotovo imaju jak kvalitet na desnoj strani. Probat ćemo u nekim nijansicama se prilagoditi, ali najviše ćemo raditi ono što dosad mislim da radimo dobro”, kazao je Simon Rožman.

Utakmica Sarajevo – Borac igra se u subotu s početkom od 20:45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16