Danas je Hadžićima počeo UEFA razvojni turnir ženskih U16 reprezentacija, saopšteno je iz FS BiH.

Selekcija Bosne i Hercegovine je u prvom kolu pobijedila Sjevernu Makedoniju rezultatom 3:0.

Utakmica je bila dinamična od samog početka, a već u trećoj minuti Ana Jurić je otvorila golijadu postigavši prvi pogodak.

Naše igračice su zadržale visok ritam tokom cijelog meča, napadajući i stvarajući prilike za postizanje pogotka. U 35. minuti Amina Krpo je udvostručila prednost bh. tima.

U drugom poluvremenu naša ekipa je i dalje imala terensku inicijativu, a u 81. minuti Marija Mihalea Maslać je postigla treći pogodak, čime je osigurala pobjedu za izabranice Ivana Kvesića koji je tako uspješno debitovao na klupi bh. ženske kadetske selekcije.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile:

Ariana Hafizović, Marija Mihaela Maslać, Ana Dumančić, Ana Jurić (85. Lamija Bjelica), Uma Hadžihajdarević (85. Emilia Halilhodžić), Hana Mešan (64. Marija Maksimović), Ivana Dumančić, Jovana Filipović (64. Lucija Landeka), Emma Dervišević (64. Tamara Vukelić), Jelena Blagojević (46. Petra Krušević), Amina Krpo (46. Nađa Ceric).

Danas se još sastaju Ukrajina i Slovenija. Reprezentacija Bosne i Hercegovine će se u drugom kolu sastati sa Slovenijom, 20. aprila u 14:00 sati.

(Reprezentacija.ba)