Sergej Barbarez (52) će biti imenovan za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u petak 19. aprila na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu.

Potvrđeno je to za Reprezentacija.ba portal.

Ipak, još nije zakazano i zvanično predstavljanje Barbareza medijima.

Kako saznaje Reprezentacija.ba, još je preostalog posla na kompletiranju Barbarezovog stručnog štaba. Bivši saigrači iz reprezentacije koje Barbarez želi u svom timu, ne kao pomoćnike nego kao dio tima, imaju želju za angažman, ali se ne pitaju samo oni.

Njihov rad u reprezentaciji moraju odobriti klubovi u kojima rade, a tu situacija još nije definisana. Od onih koji su se spominjali kao kandidati za Barbarezov tim – Vedad Ibišević je odnedavno trener New York RB, a Zlatan Bajramović već godinama trener Karlsruhea.

Upućeni tvrde da je u Izvšrnom odboru FS BiH prevladao glas za okupljanje što jačeg tima dokazanih imena oko reprezentacije BiH koji će dobiti četvorogodišnje ugovore, što je ranije u razgovoru za Reprezentacija.ba i nagovijestio potpredsjednik FS BiH Irfan Durić.

Kada je riječ o još jednom važnom segmentu ekipe koji je često bliži igračima nego sam trenerski štab – medicinskom timu i kondicionim trenerima – saznajemo kako se o toj temi nije uopšte ni pregovaralo. Kvalitetne i dokazane ljude kojima igrači vjeruju se želi zadržati.

Barbarez će debitovati 3. juna protiv Engleske u Newcastleu.

(Reprezentacija.ba)