U neredima koji su se dogodili u subotu, nakon završetka utakmice Zrinjski – Velež 1:0, oštećeno je 16 policijskih vozila.

MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) potvrdio je da je po završetku utakmice došlo do narušavanja javnog red i mira, koja je nakon intervencije policije brzo stavljeno pod kontrolu.

Epilog sukoba navijača Zrinjskog i policije je 16 oštećenih službenih vozila.

O ovom događaju oglasila se i zaštitarska firma Delta Security, čiji su djelatnici osiguravali utakmicu.

– Povodom incidenta nakon završene utakmice između ekipa HŠK Zrinjski i FK Velež došlo je do neodgovornog – neprimjerenog ponašanja jednog našeg zaštitara zbog čega želimo uputiti izvinjenje cijeloj sportskoj porodici našeg HŠK Zrinjskog, a posebno navijačkoj grupi Ultrasi s kojima imamo uspješnu višegodišnju saradnju – stoji u objavi Delta Securityja, koji su pokrenuli disciplinski postupak protiv uposlenika.

Zrinjski je pod “uslovnom kaznom” od šest mjeseci koja još nije prošla, upravo zbog izgreda navijača na posljednjem duelu protiv Veleža, a sada po pravilniku FS BiH bi mogli biti kažnjeni tako što će im biti oduzeti bodovi.

Oduzimanje bodova Zrinjski bi definitivno koštalo bilo kakvih šansi da stignu Borac koji je prvi sa sedam bodova prednosti, ali im i ne bi ugrozilo drugu poziciju.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16