Nekadašnji predsjednik FK Željezničar Senad Misimović govorio je za Radio Sarajevo.

Misimović kojeg navijači pamte po osvajanju jedinog trofeja Željezničara u bližoj historiji, ali i stabilnosti kluba i infrastrukturnim projektima, odgovorio je na pitanje da li se vidi ponovo u Željezničaru.

“Teško je dati definitivan odgovor. Moj stav je da reprize nisu poželjne niti u životu niti u poslu. Sebe mogu vidjeti isključivo kao dioničara. U međuvremenu nikada se nisam odmakao od kluba. Za svakog sportskog direktora uključujući i gospodina Bekrića, bio sam dostupan. Isto se važi i za članove uprave. Ni sada ne sjedim skrštenih ruku i to smatram optimalnim i nenametljivim doprinosom.” kaže Misimović za Radio Sarajevo.

Jedan od zaključaka sjednice je – FK Željezničar je otvoren za sve članove i navijače koji svojim radom, znanjem, socijalnim kapitalom i finansijski mogu pomoći rad Kluba. Da li je ovo poziv za Vas da se vratite u klub?

“FK Željezničar je bio uvijek otvoren klub za svaki vid poduzetništva. Zaključak skupštine nije ništa novo što do sada nije bila praksa. U principu ne volim koristiti glagol ‘pomoći’. FK Željezničar ne treba pomoć. Naš klub treba potpuno profesionalnu administraciju, lobistički tim i konzistentan sistem. Takav oblik organizovanja ne podrazumijeva angažovanje volontera za definisanje vizije kluba i kontrolu ključnih procesa u klub” rekao je Misimović.

Cijeli intervju pročitajte na Radio Sarajevo.

Željezničar u nedjelju dočekuje Sarajevo u 26. kolu Premijer lige BiH. Domaćini su dva boda iznad zone ispadanja, gosti tri boda ispod zone koja vodi u europska takmičenja.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16