Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Muharem Husković (21) povrijeđen je u napadu huligana u Beču, pišu austrijski mediji.

Huskovića je u ponedjeljak navečer ispred bankomata u 20. bečkom ‘becirku’ napala nepoznata osoba i tom prilikom mu zadala nekoliko udaraca, a nakon što ga je pregledao klupski ljekar Marcus Hofbauer, ustanovljen mu je višestruki prijelom nosne kosti.

Austrijanci dodaju kako Huskoviću neće biti potreban operativni zahvat te da će početi trenirati sa posebnom maskom, no i dalje je upitno hoće li biti u kombinaciji za naredni meč koji Austrija Beč igra u subotu na gostovanju kod Wolfsbergera.

“Vidjećemo kako se Muki snalazi sa maskom, kako će disati. Vjerovaćemo njegovom mišljenju, da li je spreman ili nije. On mora biti iskren i prema sebi i prema nama” rekao je trener Austrije.

Mladi napadač u posljednje vrijeme standardno igra za Austriju Beč u čijem dresu je zabio četiri pogotka.

Krajem 2022. godine je vozeći se automobilom s djevojkom doživio i tešku prometnu nesreću nakon koje je kratko bio i u umjetnoj komi, no ta povreda nije ostavila velikog traga na njega. Nakon nesreće dobio je javnu podršku austrijske javnosti, ali i većine bh. reprezentativaca.

Nedugo potom se vratio na teren i počeo pokazivati zbog čega ga je ne tako davno kontaktirao i Zvjezdan Misimović kako bi se raspitao o mogućnosti da u budućnosti nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine.

Husković ove sezone u 27 utakmica ima četiri gola i jednu asistenciju za Austriju Beč. Austrija Beč u ligi je za opstanak.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16